با حضور مسئولان ارشد نظام دامپزشکی و مقامات استانی در تبریز برگزار شد

منتشر شده در ۱۴۰۴/۰۲/۱۴ | بازدید : 230 بار

همزمان با روز معلم و استاد، مراسم باشکوهی به همت شورای نظام دامپزشکی استان آذربایجان شرقی و با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار شد. این مراسم که به منظور گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از اعضای هیئت علمی دانشکده‌های دامپزشکی استان برپا شده بود، با سخنرانی چهره‌های برجسته حوزه دامپزشکی و کشاورزی همراه بود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا، در این مراسم «دکتر عباسعلی مطلبی» رئیس سازمان نظام دامپزشکی، «دکتر نوین» نماینده مردم تبریز و آذرشهر و رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی، «دکتر شفیعی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و «دکتر حامی» مدیرکل دامپزشکی استان حضور داشتند.

مراسم با خیرمقدم‌گویی «دکتر علیرضا چاروقچی» رئیس نظام دامپزشکی استان آذربایجان شرقی آغاز شد. سپس «دکتر علی رضائی» استاد پیشکسوت دامپزشکی، دقایقی به بیان خاطرات و دغدغه‌های علمی و صنفی پرداخت. در ادامه «دکتر عباسعلی مطلبی» با ایراد سخنرانی مفصلی به مسائل کلان دامپزشکی کشور پرداخت.

 

 دامپزشکی، سنگربان سلامت جامعه از مزرعه تا سفره


دکتر مطلبی در بخشی از سخنان خود با تأکید بر اهمیت نقش دامپزشکان در سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: «ایران تنها کشوری در دنیاست که دارای ساختاری مستقل به نام سازمان نظام دامپزشکی است. دامپزشکان ما حافظان سلامت و امنیت غذایی جامعه‌اند و مسئولیتی خطیر بر عهده دارند.»

وی با اشاره به شعار سازمان خواروبار جهانی (FAO) که دامپزشکی را از مزرعه تا چنگال غذاخوری تعریف می‌کند، ادامه داد: «رویکرد دامپزشکی تنها در درمان دام خلاصه نمی‌شود، بلکه بهداشت عمومی و سلامت جامعه نیز در گرو عملکرد این قشر متخصص است.»

رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا با استناد به آمارهای جهانی در زمینه بیماری‌های مشترک انسان و حیوان اظهار داشت: «بیش از 860 عامل بیماری‌زا می‌توانند از حیوان به انسان منتقل شوند. این موضوع اهمیت دامپزشکی در سلامت عمومی را دوچندان می‌کند.»

 ضرورت تحول در نظام آموزشی دامپزشکی


دکتر مطلبی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لزوم تحول در نظام آموزش دامپزشکی کشور تأکید کرد: «نظام آموزشی دامپزشکی نیازمند بازنگری جدی است. ما خواهان ارتباط نزدیک‌تر نظام دامپزشکی با دانشگاه‌ها و ایجاد کرسی‌های علمی تخصصی در این حوزه هستیم.»

وی بازآموزی و نوآموزی فارغ‌التحصیلان دامپزشکی را یکی از اولویت‌های جدی دانست و از دانشکده‌های دامپزشکی خواست در این زمینه همراه و همکار نظام دامپزشکی باشند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی افزود: «در حال حاضر حدود 50 هزار نفر عضو نظام دامپزشکی کشورند و 24 هزار و 500 نفر از اعضای نظام همکاران دامپزشک عمومی وتخصصی هستند. همچنین 26 دانشکده دامپزشکی و بیش از 22 رشته تخصصی دامپزشکی در کشور فعال هستند که باید در مسیر تعالی علمی و حرفه‌ای گام بردارند.»

گفتنی است این مراسم در پایان با اهدای لوح تقدیر و یک شاخه گل به اساتید دامپزشکی استان، به رسم سپاس و تکریم مقام معلم، به پایان رسید.

 

«گزارش تصویری از: پیمان پاکمهر، آذربایجان شرقی»