شوراهای استانی، بازوی اجرایی شورای مرکزی و ستاد اجرایی سازمان در استان‌ها هستند

منتشر شده در ۱۴۰۴/۰۴/۱۱ | بازدید : 72 بار

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران، نشست سراسری رؤسای سازمان نظام دامپزشکی استان‌های کشور با حضور دکتر عباسعلی مطلبی رئیس سازمان، معاونین و جمعی از مدیران این سازمان به صورت ترکیبی (حضوری و برخط) برگزار شد.

در این اجلاس، «دکتر عباسعلی مطلبی» رئیس سازمان نظام دامپزشکی، با اشاره به جایگاه قانونی شوراهای استانی، آن‌ها را دارای اختیارات مشابه شورای مرکزی سازمان در سطح استان‌ها دانست و تصریح کرد: «شوراهای دامپزشکی در استانها با همان سطح از اختیارات شورای مرکزی هستند؛ اعضای این شوراها نیز باید در تصمیم‌سازیها و برنامه‌ریزی‌ها نقش فعال و مؤثر داشته باشند.»

وی ضمن تاکید بر اصل همفکری و تقسیم مسئولیت، خاطرنشان کرد: «شوراهای استانی باید با ریاست محترم شورا مشارکت داشته باشند؛ چرا که اغلب اعضای شوراها از اساتید مجرب و نیروهای با سابقه هستند و باید از این ظرفیت علمی و اجرایی نهایت استفاده را برد. لازم است روسای محترم شوراها مسئولیت‌ها را بین تمام اعضا به طور متوازن تقسیم کنند.»

 

رئیس سازمان نظام دامپزشکی با مروری بر ۲۸ سال فعالیت این سازمان و اشاره به مسئولیت‌های خطیر واگذار شده از سوی دولت، گفت: «سازمان نظام دامپزشکی دو مسئولیت سنگین مندرج در ماده ۵ قانون جامع دامپروری و ماده ۲ قانون افزایش بهره‌وری را پذیرفته است؛ مسئولیت‌هایی که در ساختار سازمان دامپزشکی کشور بخش مهمی از بودجه را به خود اختصاص می‌داد. با این حال، متأسفانه پس از واگذاری این وظایف به سازمان نظام، نه بودجه‌ای اختصاص یافت و نه نیروی انسانی لازم تأمین شد.»

دکتر مطلبی با ابراز تأسف از این روند ناعادلانه افزود: «سازمان نظام هیچ‌گاه به دنبال افزایش مسئولیت نبوده است، اما اکنون که قانون این وظایف را بر عهده ما گذاشته، باید زیرساخت‌ها، منابع و اختیارات لازم نیز تأمین شود. اگر این روند ادامه یابد و اعتبارات لازم تخصیص نیابد، قطعا در انجام به موقع وظایف و ماموریت‌ها توفیقات مورد انتظار حاصل نخواهد شد.»

 

در ادامه این اجلاس، رؤسای سازمان‌های استانی به بیان دغدغه‌ها و مشکلات رایج در استان‌ها پرداختند. مسائلی نظیر چالش‌های مرتبط با درآمدهای استانی، نظام ارزیابی و احراز صلاحیت کارشناسان، ایجاد اورژانس‌های دامپزشکی، وضعیت حیوانات همراه، مغایرت‌های آیین‌نامه‌ای، تعیین مناطق پنج‌گانه مطابق تقسیمات سازمان دامپزشکی کشور، به‌روزرسانی دستورالعمل‌ها، سازوکار شرکت‌های آموزشی، اختیارات شوراهای استانی و نقش آن‌ها در تصمیم‌گیری‌های کلان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در پایان جلسه، پاسخ‌ها و راهکارهای پیشنهادی از سوی معاونین و رئیس سازمان نظام دامپزشکی به پرسش‌ها ارائه شد و مقرر گردید برخی از موارد در قالب بسته‌های سیاستی و پیشنهادی برای تصویب در شورای مرکزی دنبال شود.