نخستین دستورالعمل جدید «اصول و روشهای بازرسی بهداشتی گوشت» که توسط سازمان دامپزشکی با همکاری اساتید و نخبگان تدوین شده است با حضور «دکتر عباسعلی مطلبی»، رئیس سازمان نظام دامپزشکی، در مشهد رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا، «دکتر عباسعلی مطلبی» رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران، در آیین رونمایی از نخستین دستورالعمل کشوری «بهداشت گوشت» اظهار داشت: «در گذشته ساختار و مفهومی مشخص برای نظارت و بازرسی کشتارگاههای سنتی وجود نداشت و این موضوع کشور را با چالشهای بزرگی روبهرو کرده بود؛ اما با ساماندهی و صنعتیشدن کشتارگاهها، تحول عظیمی در این حوزه شکل گرفت.»
وی با تأکید بر اهمیت کشتارگاهها در تشخیص بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک انسان و حیوان گفت: «کشتارگاهها نقشی کلیدی در سلامت جامعه و نیز رشد و توسعه اقتصادی کشور دارند. بهرهبرداری از تمام اجزای دام میتواند ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد کند که به رونق اقتصاد ملی کمک میکند. به همین دلیل کشتارگاهها را میتوان پالایشگاه دام دانست که در زنجیره تولید نقشی حیاتی دارند.»
رئیس سازمان نظام دامپزشکی افزود: «کشتارگاهها علاوه بر تأمین سلامت عمومی، نقشی مهم در تنظیم بازار ایفا میکنند.» وی تأکید کرد: «مسئولان فنی بهداشت مستقر در کشتارگاهها بهعنوان نمایندگان حاکمیت، وظیفه خطیر بازرسی و نظارت بر سلامت گوشت را بر عهده دارند تا محصولی سالم و استاندارد به دست مردم برسد.»
دکتر مطلبی در پایان خاطرنشان کرد: «یکی از افتخارات دامپزشکی کشور این است که استانداردهای ملی در حوزه سلامت گوشت حتی سختگیرانهتر از استانداردهای بینالمللی است و تدوین دستورالعمل جدید نیز با همین رویکرد و در راستای ارتقای کیفیت و سلامت غذایی مردم توسط سازمان دامپزشکی کشور و با همکاری اساتید و نخبگان تدوین شده است.»