یکی از مأموریت‌های من از سوی رئیس‌جمهور، تقویت فناوری و دانش در حوزه دامپزشکی است

منتشر شده در ۱۴۰۴/۰۶/۲۹ | بازدید : 137 بار

رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در همایش مدیران عامل شرکت‌های صنعت گوشت و مواد پروتئینی با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری بسته‌بندی گوشت در ایران گفت: «وقتی ما شروع به بسته‌بندی کردیم، بسیاری تمسخر و مخالفت کردند. حتی رسانه‌ها علیه ما نوشتند که مگر می‌شود گوشت را بسته‌بندی کرد و قصابی را به شکل دیگری تعریف کرد. من خدمت وزیر وقت صمت رسیدم و درخواست سه هزار حواله خودرو کردم تا بتوانیم حمل‌ونقل مواد پروتئینی را به‌صورت بهداشتی سامان دهیم و زنجیره سرد ایجاد کنیم. امروز اگر مسیر طی‌شده را نگاه کنیم، از کجا به کجا رسیده‌ایم.»

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا به نقل از حکیم مهر، ، «دکتر عباسعلی مطلبی» افزود: «تحول و پیشرفت این صنعت بسیار چشمگیر است و بخش عمده‌ای از آن نتیجه سیاست‌گذاری و مدیریت صحیح همکاران در سازمان دامپزشکی است. نفوذ دانش در صنعت افزایش یافته اما ظرفیت آن برای پیشرفت بیشتر وجود دارد. یکی از مأموریت‌های من از سوی رئیس‌جمهور، تقویت فناوری و دانش در حوزه دامپزشکی است. برخی واحدهای تولیدی حتی بالاتر از سطح دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند و پیشنهاد من به انجمن این است که نوآوری‌های این بخش را تقویت کنیم تا هم افتخاری برای کشور باشد و هم در بازارهای جهانی بدرخشیم و از مزایا و معافیت‌های دانش‌بنیان‌ها بهره‌مند شویم.»

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در ادامه بر اهمیت افزایش ماندگاری گوشت تأکید کرد و گفت: «گوشت کالایی است که ماندگاری محدودی دارد. باید مشخص شود که مثلاً گوشت گرم تولیدشده چه مدت باید در زنجیره سرد باقی بماند؛ سه روز یا پنج روز؟ امروز دانش به سمتی رفته که با استفاده از افزودنی‌های طبیعی می‌توان ماندگاری گوشت را افزایش داد. لازم است متولیان حاکمیتی و فعالان صنعت به این سمت حرکت کنند. معاونت علمی و فناوری وزارت علوم هم آمادگی دارد در توسعه تحقیق و پژوهش شرکت‌ها کمک کند؛ به‌طوری که حتی بخشی از مالیات پرداختی شرکت‌ها به شرط سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه به آنها بازگردانده شود.»

وی همچنین به برگزاری دومین کنگره صنعت گوشت اشاره کرد و افزود: «در این کنگره تلاش می‌کنیم آخرین دستاوردهای علمی که قابلیت اجرایی دارند را به صنعت منتقل کنیم. علاوه بر این، سازمان نظام دامپزشکی آماده است در تربیت نیروی انسانی ماهر، چه کارگر فنی و چه نیروهای متخصص، نقش‌آفرینی کند. ما اعتقاد داریم نیروی انسانی سرمایه اصلی تولید است و باید ضمن آموزش‌های اولیه، به‌روز و توانمند شود.»

مطلبی در پایان خاطرنشان کرد: «از ظرفیت دانشگاه‌ها نیز باید در جهت انتقال واقعی دانش تکنولوژی گوشت به دانش‌آموختگان استفاده کرد. آینده این صنعت به دست نیروی انسانی توانمند و آموزش‌دیده ساخته می‌شود و وظیفه ماست که این نیرو را برای بخش تحویل دهیم.»