پس از وقفه‌ای سه ساله و به همت سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا برگزار شد

منتشر شده در ۱۴۰۱/۱۱/۱۱ | بازدید : 293 بار

هشتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور با حضور دکتر مهدی اسلام پناه معاون رییس جمهور و رییس سازمان ملی استاندارد ایران، دکتر سیدمحمد آقامیری معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، دکتر حامد زارعی رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا، دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی، دکتر عباس پایی‌زاده رییس سازمان امور عشایر ایران، دکتر علی حایک مشاور وزیر  و مدیر کل حوزه  وزارتی جهاد کشاورزی، دکتر محمد علی نصیری مشاور وزیر و رئیس سازمان حراست وزارت جهاد کشاورزی و سایر مدیران کل و معاونین وزیر محترم، همچنین دکتر سیدمهدی قمصری رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و سایر مسئولین اجرایی، علمی و صنفی دامپزشکی کشور در هتل المپیک تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا در ابتدای آیین افتتاحیه هشتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور، دکتر بزرگمهری فرد دبیر کنگره ضمن خیرمقدم به همه شرکت کنندگان در کنگره و با تقدیر ویژه از زحمات دکتر حامد زارعی رییس سازمان نظام دامپزشکی در خصوص کنگره گفت: «امیدواریم هشتمین کنگره دامپزشکی طیور که امروز برگزار می‌شود کنگره خوبی باشد و استفاده‌های لازم از آن برده شود. این کنگره را به پاسداشت یکی از اساتید بسیار گرانقدر استاد عزیزمان جناب آقای دکتر وصفی مرندی برگزار کردند. کمیته اجرایی تصمیم گرفت در این کنگره به یاد ایشان پاس‌داشتی صورت گیرد و تلاش کنیم نام بزرگ ایشان را همیشه زنده نگه داریم. استاد وصفی مرندی استادی بسیار باارزش، گرانقدر با استعداد، مسئولیت‌پذیر، دقیق و با ادب فراوان و اخلاق بسیار نیکو بودند. از دست دادن ایشان به دلیل بیماری کرونا همه همکاران را پریشان کرد. روح این مرد بزرگ شاد باشد.»

دکتر بزرگمهری فرد در ادامه افزود: «هیات اجرایی در این کنگره تصمیم به سنت‌شکنی گرفت و بیشتر از سخنرانان و متخصصانی استفاده کرد که بار علمی بیشتری به کنگره دهد. در نتیجه بیست و چهار محقق جهت سخنرانی به این کنگره دعوت شدند. به دلیل محدودیت زمان قرار بر این شد تنها 12 مقاله به عنوان سخنرانی استفاده گردد. همراه با کنگره جلسات و کارگاه‌های آموزشی مفیدی در داخل نمایشگاه خواهیم داشت که امید است از آنها نیز استفاده لازم برده شود.»

وی اظهار داشت: «کار دیگری که در این کنگره انجام شده این است که علاوه بر مطالبی راجع به بیماری طیور قرار بر این شد که به علت وضعیت خاص صنعت طیور پانلی در مورد اثر آزادسازی قیمت‌ها بر تولید و مصرف محصولات طیور مورد بحث قرار بگیرد و همچنین به خاطر ارزش فعالیت کارگاه‌های دانش بنیان قرار بر این شد که پانلی درباره مسائل دانش بنیان مطرح شود و مباحثی در خصوص تاثیر آن در آینده صنعت طیور خواهیم داشت.»

 

دبیر کنگره همچنین از مجریان این کنگره دکتر چرخکار، دکتر نوربخش و دکتر گوهرخای، دکتر رزم یار، دکتر پیغمبری که چندین ماه برای برگزاری این کنگره زحمت کشیدند تشکر کرد و گفت: «امیدوارم این کنگره مورد استفاده همگان قرار بگیرد. در خاتمه ضمن آرزوی سلامتی و شادی کامل برای تمام حضار محترم آرزو می‌کنم که در نهمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور در بهمن ماه سال 1403 حضور شما را گرامی بداریم.»

قالب سخنرانی‌های کنگره، بیماری‌های ویروسی طیور است

در ادامه آئین افتتاحیه هشتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور، دکتر پوربخش دبیر علمی کنگره گزارش علمی هشتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور را به طور خلاصه ارائه نمود.

وی گفت: «کمیته تخصصی دامپزشکی طیور سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران طی جلسات مختلف از تابستان سال جاری نسبت به سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی جهت برگزاری هر چه بهتر این کنگره اقدام نموده و پس از چندین بار مهلت ارسال و دریافت مقالات، در نهایت مقالاتی با محورهای بیماری‌های ویروسی، باکتریایی و انگلی، تغذیه و اختلالات متابولیک، مدیریت و کنترل بیماری‌ها، بهداشت عمومی و بهداشت خوراک، تاثیر شرکت‌های دانش بنیان بر آینده صنعت طیور کشور و نتیجه آزادسازی قیمت‌ها در صنعت طیور به دبیرخانه ارسال گردید.»

دکتر پوربخش در ادامه افزود: «مقالات دریافتی توسط 46 نفر از اعضای کمیته علمی و بیست نفر از اعضای کمیته داوری کنگره مورد بررسی و ارزیابی و داروی قرار گرفتند. بر اساس نظرات داوران محترم در نهایت ارائه 12 مقاله به صورت سخنرانی و تعداد 254 مقاله به صورت پوستر مورد تایید قرار گرفت.»

دبیر علمی کنگره در توضیح بیشتر افزود: «محور قالب سخنرانی‌های این کنگره بیماری‌های ویروسی طیور است که برخی از آنها مانند آنفلوانزا، آنگارا و برونشیت عفونی نه تنها به مرور زمان از بیماری‌زایی و خسارات بهداشتی و اقتصادی آن کاسته نشده است بلکه به عنوان یک معضل قدیمی و تاثیرگذار، صنعت پرورش طیور را با چالشی جدی مواجه ساخته است. علاوه بر آن سایر بیماری‌های ویروسی و بیماری آنگارا، سندروم کمپلکس تنفسی، عفونت‌ها و بیماری‌های ناشی از باکتری‌ها و اختلالات متابولیکی نیز چالش‌های جدید را ایجاد کرده است که در این کنگره در خصوص این موارد بحث و تبادل نظر فراوان صورت خواهد گرفت.»

دکتر نوربخش ادامه داد: «در پایان بدینوسیله از تمامی ارائه‌کنندگان مقالات که آخرین یافته‌های تحقیقاتی و کاربردی خود را برای بازخوانی و به روزرسانی دانش همکاران شاغل در حوزه دامپزشکی طیور در خصوص معضلات و مشکلات بهداشتی طیور ارائه نموده‌اند تشکر و قدردانی می‌گردد. از سخنرانان مدعو که دعوت کنگره را پذیرفته و آخرین اطلاعات و به روزترین تحقیقات علمی و کاربردی و تجربیات باارزش خود را در اختیار شرکت‌کنندگان در این کنگره قرار داده‌اند به صورت ویژه تشکر و قدردانی گردیده و مراتب سپاس و امتنان خود را از آنان ابراز می‌دارم.»

گفتنی است در ادامه آیین افتتاحیه هشتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور روسای سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی و همچنین رییس سازمان ملی استاندارد ایران ایراد سخنرانی کرده و نکاتی در خصوص کنگره و حوزه طیور بیان داشتند و در انتها آئین افتتاح نمایشگاه جانبی  حوزه صنعت طیور  برگزار گردید.