دکتر مهدی اسلام پناه معاون رییس جمهور و رییس سازمان ملی استاندارد ایران در آیین افتتاحیه هشتمین کنگره بینالمللی دامپزشکی طیور که در محل هتل المیپ برگزار شد حضور پیدا کردند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در آیین افتتاحیه هشتمین کنگره بین المللی دامپزشکی طیور دکتر اسلام پناه، معاون رییس جمهور و رییس سازمان استاندارد کشور با اشاره به اهمیت سلامت صنعت غذا گفت: «بنابر اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و افزایش نرخ بهرهوری، سلامت غذا مورد تاکید قرار گرفته است. همچنین رئیس جمهور بر تولید غذای ارزان، با کیفیت و منشا تولید داخل تاکید کرده است.»
وی گفت: «تعداد استانداردهای تدوین شده در فرآوردههای گوشتی ۲۲ استاندارد، استانداردهای تدوین شده خوراک دام و طیور ۴۸ استاندارد و استانداردهای تدوین شده در زمینه خوراک دام و طیور ۱۶ استاندارد است.»
رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: «وزارت جهاد، وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد و نظام دامپزشکی بر سلامت غذا نظارت دارند و همواره ایمنی بهداشت یکچالش جدی در کشورهای مختلف بویژه در حال توسعه محسوب میشود که بیتوجهی به آن، مشکلات زیادی به همراه دارد و حتی منجر به مرگ میشود.»
وی گفت: «در صورتی که محصول در شرایط نامناسب در سطح مزرعه تولید شود، در نهایت محصول با کیفیت ناسالم ایجاد خواهد شد که براین اساس بروز بیماری در مصرف کنندگان افزایش مییابد و در نهایت کاهش آلودگی در زنجیرههای بعدی دشوار و هزینه بر خواهد بود.»
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه پیشگیری از آلودگی در حین تولید حائز اهمیت است، گفت: «بکارگیری اقدامات و رفتارهای لازم در سطح مزرعه در کاهش و از بین رفتن آلودگی تاثیر بسزایی دارد.»
وی ادامه داد: «با توجه به فعالیت ۱۸ هزار واحد پرورش مرغ گوشتی و یک هزار و ۷۰۰ واحد مرغ تخمگذار، سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن و یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن تخم مرغ تولید میشود که به ترتیب جایگاه هشتم و نهم تولید در دنیا را دارا هستیم.»
دکتر اسلام پناه گفت: «تضمین بهداشت، سلامت فرآوردههای دامی، کنترل و بازرسی از مرحله تولید تا توزیع از مزرعه تا مصرف کننده و تولید غذای سالم در این زنجیره قرار دارد که از عوامل تعیین کننده است.»
معاون رئیس جمهور با تاکید بر خوراک مصرفی سالم دام و طیور گفت: «تولید خوراک سالم منجر به ایجاد تولید غذای سالم و در نهایت کاهش هزینههای تولید و افزایش کیفیت غذا میشود.»
وی با بیان اینکه تولید خوراک سالم گام مهمی در امنیت غذایی محسوب میشود، گفت: «تولید غذای سالم و با کیفیت منطبق با استانداردهای بینالمللی است و همواره سازمان ملی استاندارد بر تدوین ۳ هزار و ۳۰۰ فقره استاندارد خوراک دام، طیور و آبزیان به لحاظ بار میکروبی اشاره کرده است.»
دکتر اسلام پناه ادامه داد: «مسئله درج بندی واحدها موجبات پویایی و رقابت سالم در بین تولیدکنندگان می شود، در این راستا مبتنی بر قانون و درج بندی کیفیت کالاهای با نشان ملی استاندارد در مرحله صدور مجوز قرار دارند که در دستور کار خود قرار می دهیم. براین اساس صدور هرگونه گواهی و نشان حلال منحصر با سازمان استاندارد است که در این راستا سازمان در خصوص فرآورده گوشتی منجمد و تازه نشانه های فراوانی صادر کرده است که دریافت فرآیند استاندارد طیور در ذبح، فرآوری در مراکز کشتار و صیادی توسط ناظران شرعی مورد بررسی قرار می گیرد.»
وی گفت: «در حوزه محصولات خام با منشا دام و طیور و فرآورده های خوراک دام، تاکنون تعداد زیادی از استانداردها طبق مصوبات شورای عالی استاندارد قانونی و مشمول استانداردهای اجباری قرار گرفته است.»
معاون رئیس جمهور ظرفیت اسمی تولید خوراک کارخانجات را بالای ۲۰ میلیون تن اعلام کرد و گفت: «هم اکنون ۷ میلیون تن خوراک دام تولید می شود، لذا سازمان ملی استاندارد بنابر تکالیف قانونی خود ۳۶ استاندارد خوراک دام، طیور و آبزی را اجباری کرده است.»